Home

Gènere i Territori

Programa de reflexió del paisatge a través de la mirada de gènere.

Exposa, dins del programa Gènere i territori,  les reflexions i obres de Lidia Camprubi i Nika López.

Al Centre Cultural Casino de Manresa , a l’Espai 7

del 5 al 21 de març / 2021

TACTES,  després d’un any de pandèmia, CACiS presenta a dues artistes que ens parlen dels diferents tactes amb l’entorn, amb la natura, en un moment de pèrdua important del contacte físic entre nosaltres. Un temps de confinament que també ha reduït l’impacte humà en aspectes mediambientals, com la contaminació de les ciutats. Hem vist com els animals recuperaven aquell espai que havien perdut. Tot plegat indicadors que la crisi ecològica, l’economia i els estils de vida van profundament de la mà.

Lidia Camprubí des del paisatge del Moianès recol·lecta i preserva l’entorn natural que l’envolta. S’ha dedicat durant temps a cercar i identificar espècies vegetals diferents, a partir de l’acte de caminar, observar i gaudir del territori on viu.

Nika López va residir a CACiS  a l’any 2017, temps per entendre, conviure i escoltar el paisatge, partint de l’experimentació amb el seu propi cos. Artista interdisciplinària engloba des de la fotografia i el vídeo fins a la instal·lació, l’escultura i l’art d’acció, s’afirma en una ètica ecològica.

“Havíem oblidat massa sovint que la vida és, en essència i alhora, espacial i emocional. Interactuem emocionalment i de manera continuada amb els llocs, als quals dotem de significats que retornen a nosaltres a través de les emocions que ens desperten”

(Nogué, 2017).

NIKA LÓPEZ

El seu treball investiga la relació entre els éssers humans i la natu­ra des d’una perspectiva ecològica i feminista. Se s’inspira en gran mesura en els materials que troba en l’entorn sentint una profunda relació íntima i personal amb els elements vegetals.

En aquest exposició presenta dues obres fetes durant l’any 2017 al Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat.

https://nikalopez.com/

LíDIA CAMPRUBÍ

Lídia Camprubi exposa una instal·lació escultòrica, resultat d’un procés de treball sostenible que s’inicia en varies estades al bosc. Es fa una recol·lecció de material que després s’estudia, i acaba en la creació d’obres que representen aquesta línia pacient, de treball.

tríptic gènere tactes 2

Deja un comentario