Home

Colectivo Versiones: «Hi ha molta gent insensible a la violència»

Un grup d’artistes mexicanes porta a El Forn de la Calç un projecte de reflexió artística sobre l’agressivitat contra les dones

toni mata i riu manresa 02.03.2017 | 08:18

http://www.regio7.cat/cultures/2017/03/02/hi-ha-molta-gent-insensible/402442.html

Tenen punts de vista creatius diferents però parlen com una sola veu. El grup d’artistes mexicanes que exposa al Centre d’Art i Sostenibilitat que dirigeix Roser Oduber a Calders tracta sobre l’apropiació individual i col·lectiva del cos en una mostra que es pot visitar fins a la setmana vinent

Les mexicanes Angélica Chávez, Adriana Lara, Alejandra Ordóñez, Galia Mirsha, Jael Gaytán, Magali Pérez, Marcela Zamudio i Rubí Acosta formen el Colectivo Versiones, un grup d’artistes que ha dut la seva primera exposició, inaugurada el 2014 a la localitat de Chihuahua, fins al Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (Cacis) El Forn de la Calç, al terme de Calders. El projecte Versiones de una cicatriz es pot veure durant aquesta setmana i la vinent amb un conjunt de creacions en què també hi prenen part Aideé Borunda, Aniela Rodríguez, Cécile Hug, Gabriela Hijar Soto, Gracia Luévano, Izabela Zoldak, Marcela Ochoa, Marilú Ríos i la directora del Cacis, Roser Oduber. Per fer l’entrevista, Versiones va voler respondre com a grup.

10

A living-beings track of existence, lies within traces, marks or signals; acquired through time and experience. A scar is not just this experience, likewise it is the process   through which a wound can heal and give room to evolution.

The collection Versiones de una Cicatriz (Versions of a Scar) is the result of getting 17 artists together and whose perceptions gather to present their interpretation and meaning, their version of the scar, through photography, music and literature.

This artwork exposes the pain, time and fragility, observed through their finite-acknowledgement point of view, a perspective that captures and rebuilds, that remembers and also transforms.

 

Colectivo Versiones

septiembre 2016

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s