Home

Treballar al territori, si te sentit lluitar per una major igualtat de gènere en els programes culturals que es realitzen a la Catalunya central? O ja és un fet què es te present  de forma “normal”  dins de les programacions culturals que es fan?  Hi ha les mateixes oportunitats  a la Catalunya central que a Barcelona i l’àrea metropolitana, el mateix accés a la cultura contemporània ? tenim un bon nivell i qualitat de vida laboral en el nostre sector, semblant a altres llocs d’Europa?

Questions què s’han parlat  en aquest debat, visons diferents de dones artistes que treballen directament  en un sector  feble i inestable.  Artistes vingudes des de Sudàfrica , Sarah Mitchell i Jo Rogge , i artistes del territori ; Anna Cayuela, Carme Margarit, Emma Nuevo, Eva Figueras, Mabel Nieto, Mònica Campdepadrós i Roser Oduber comparteixen  durant més d’un hora  vivències i  preocupacions comuns.

Es reclama més programacions de cultura contemporània, major difusió dels pocs treballs que es fan  de forma  moltes vegades amb pocs recursos i a més sense recolzament dels mitjans comarcals i nacionals. Gairebé tot el que ens arriba principalment és de Barcelona, aquest fet  ve lligat als percentatges d’activitats que es fan a la ciutat.

Un tema molt preocupant és la sostenibilitat dels artistes i els seus projectes personals, en aquest punt , es planteja com alternativa el treball en xarxa. Cercar vies col·lectives de treball. Aquesta formula  reflexa  la dificultat de trobar finançament i que aquest no sigui estable.

Projectes diferents estan plantejant  propostes diferents, moltes vegades amb recursos propis, fruit de vercamis i/o treballs cooperatius.

Ens falten major accés a aquest tipus de xarxes, moltes de les crítiques  tenen un paral·lelisme  amb la problemàtica que parlen Jo i Sarah des de Namíbia o altres llocs d’Àfrica.

Creiem que cal fer canvis personals i trobar suport des de l’administració pública en àmbits com la informació,  la difusió i la gestió cultural a partir de paràmetres més justos d’equilibri territorial  i de gènere.

Moltes conclusions que han obert el desitx de trobar més temps i més agents per continuar aquest debat.

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s